agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Fasola po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna fasola duszona w mojej wersji- pycha

Fasola po mojemu

Składniki:

Fasola po mojemu

 

 

Sposób przygotowania:

Fasola po mojemu
Przygotować niezbędne składniki na danie. Fasolę jaś bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, zalać letnią wodą i odstawić najlepiej na noc aby się moczyła. Wstawić fasolę do gotowania w tej samej wodzie w której się moczyła, do gotowania dodać sól, jednak pod koniec gotowania. Odcedzić fasolę, dodać do niej pieprz oraz ulubione zioła.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić cebulę. Do szerokiego rondla lub do naczynia żaroodpornego układać fasolę oraz cebulę, ewentualnie doprawić do smaku ziołami.
Dusić całość do miękkości. Mieszać co jakiś czas.