Sposób przygotowania:
Fasola po mojemu
Przygotować niezbędne składniki na danie. Fasolę jaś bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, zalać letnią wodą i odstawić najlepiej na noc aby się moczyła. Wstawić fasolę do gotowania w tej samej wodzie w której się moczyła, do gotowania dodać sól, jednak pod koniec gotowania. Odcedzić fasolę, dodać do niej pieprz oraz ulubione zioła.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić cebulę. Do szerokiego rondla lub do naczynia żaroodpornego układać fasolę oraz cebulę, ewentualnie doprawić do smaku ziołami.
Dusić całość do miękkości. Mieszać co jakiś czas.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić cebulę. Do szerokiego rondla lub do naczynia żaroodpornego układać fasolę oraz cebulę, ewentualnie doprawić do smaku ziołami.
Dusić całość do miękkości. Mieszać co jakiś czas.