Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Fasola szparagowa z dresingiem malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Alternatywa dla klasycznej wersji fasolki polanej bułką tartą rumienioną na maśle .Tym razem dresing z oleju i malin na ostro .

Fasola szparagowa z dresingiem malinowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasola szparagowa z dresingiem malinowym

 

 

Sposób przygotowania:

Fasola szparagowa z dresingiem malinowym
Fasolkę szparagową z obciętymi końcówkami gotować ok. 15-20 minut w osolonej i ocukrzonej szczypta cukru wodzie . Odcedzić i ostudzić . Przygotować dresing do polania . Wymieszać olej z sosem cytrynowym , 6 dużymi rozgniecionymi na miazgę malinami , szczyptą cukru , soli i pieprzu . Ułożoną na półmisku fasolkę polać dresingiem , posypać pokrojoną natka pietruszki i resztą malin .
Fasola szparagowa z dresingiem malinowym
Oczyścić fasolkę z końcówek - umyć dokładnie
Fasola szparagowa z dresingiem malinowym
Ugotować al dente w lekko osolonej wodzie
Fasola szparagowa z dresingiem malinowym
Odcedzić fasolkę dokładnie i ostudzić przed dalszą obróbką
Fasola szparagowa z dresingiem malinowym
Przygotować malinowy dresing - pikantny .