luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Fasola w pomidorach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do obiadu lub angielskiego śniadania, czyli sadzonego jajka i tostów.

Fasola w pomidorach

Składniki:

Fasola w pomidorach

 

  • fasola drobna ok 400 g
  • szczypta bazylii
  • pół cebuli
  • 1 łyżka tłuszczu
  • słoiczek koncentratu
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Fasola w pomidorach
Fasolę namoczyć, najlepiej na całą noc. Rano odlać wodę, zalać czystą , dodać łyżeczkę soli i ugotować do miękkości.
Fasola powinna być tylko zanurzona w wodzie a nie powinna pływać. jeśli woda wyparuje, trochę dolewamy.Na tłuszczu przysmażyć cebulkę i dodać do fasoli, dodać przyprawy i koncentrat cukier i zagotować chwilę.Na koniec dodać po troszku mąkę i energicznie rozmieszać.