bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Fasola w sosie pomidorowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowana fasolka może być doskonałym dodatkiem do jajka sadzonego lub możemy ja podać jako samodzielne danie np. na kolację.

Fasola w sosie pomidorowym

Składniki:

Fasola w sosie pomidorowym

 

  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 1 cebula
  • 500 ml. przecieru pomidorowego
  • Sól
  • Papryka chili
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • Kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Fasola w sosie pomidorowym
Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę, podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju kokosowym, dodajemy odsączoną i wypłukana fasolę z puszki, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy do smaku sola oraz papryką chilli, przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.