cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Fasola zapiekana z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

fasola zapiekana

Fasola zapiekana z cebulą

Składniki:

Fasola zapiekana z cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Fasola zapiekana z cebulą

Fasolę
umyć, namoczyć na noc w zimnej wodzie. Następnego fasolę ugotować w osolonej
wodzie, odcedzić. Cebule obrać, umyć, pokroić w plasterki, obsmażyć na oleju,
doprawić solą, czarnym mielonym pieprzem, czerwoną mieloną papryką. Naczynie do
zapiekania wysmarować tłuszczem. Układać warstwami fasolę i smażoną cebulę
(górną warstwę powinna stanowić fasola), podlać wodą, w której się gotowała
fasola i olejem roślinnym, wstawić do gorącego piekarnika. Zapiekać około 20-25
minut. Podawać jako samodzielne danie z pieczywem.


 

Tagi:

cebula