dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Fasolka majonezowo-rzeżuchowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Prosta i szybka do przygotowania sałatka na lunch, pożywna. Przygotujecie ja ekspresowo z mrożonej fasolki.

Fasolka majonezowo-rzeżuchowa

Składniki:

Fasolka majonezowo-rzeżuchowa

 

Sposób przygotowania:

Fasolka majonezowo-rzeżuchowa
Mrożoną fasolkę szparagową w zamrożonej postaci, bez wcześniejszego rozmrażania przekładamy do naczynia parowara i gotujemy na parze przez 20 min. Po tym czasie fasolkę przykładamy do miski. 

Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami a następnie mieszamy wszystko z ugotowaną fasolką.

Sałatkę posypujemy hojnie posiekana rzeżuchą.