jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Fasolka szparagowa z oscypkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka szparagowa jest bardzo zdrowym składnikiem naszej codziennej diety. Warto ja przygotowywać zwłaszcza z sezonie .

Fasolka szparagowa z oscypkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z oscypkiem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z oscypkiem
Fasolkę szparagową obciąć z końcówek z obu stron. Opłukać i zalać wodą, gotować około 10 minut w lekko osolonej wodzie. Odlać wodę i pozostawić na durszlaku aby ociekła. Następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym i podsmażyć, obsypać bułką tartą.

Ser oscypek zetrzeć na tarce i posypać fasolkę, przykryć pokrywką i podsmażyć do momentu aż ser się roztopi. Podawać z ziemniakami rybą lub mięsem.
Fasolka szparagowa z oscypkiem
Fasolkę szparagową opłukać i obciąć z końcówek, ugotować
Fasolka szparagowa z oscypkiem
Odcedzić przełożyć na patelnie z roztopionym masłem klarowanym,podsmażyć
Fasolka szparagowa z oscypkiem
Podsmażone lekko posypać startym oscypkiem i przykryć, zapiec
Fasolka szparagowa z oscypkiem
Ja podałam do drugiego dania z ziemniakami i łososiem