sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo proste i bardzo dobre danie.

Fasolka po bretońsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • składniki:
  • 25 dag fasoli białej
  • 25 dag boczku wędzonego
  • 25 dag kiełbasy zwyczajnej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolę opłukać i namoczyć na noc w przegotowanej wodzie. Na drugi dzień w tej samej wodzie gotujemy do miękkości. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie. Kiełbasę, boczek i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oleju. Następnie dodajemy do fasoli. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku i podajemy. Smacznego
Fasolka po bretońsku
Fasolę białą płukamy i moczymy całą noc w przegotowanej wodzie
Fasolka po bretońsku
Dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę i koncentrat pomidorowy