Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
1.Groch namoczyć ok 12 godzin, a następnie ugotować w wodzie użytej do namaczania z dodatkiem mniej więcej dwóch średniej wielkości marchewek, małego kawałka selera, pietruszki, cebuli, czosnku oraz kostki rosołowej i kostki " na wędzonym boczku".
Całość gotować mniej więcej godzinę.
2. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę kiełbasę wraz z boczkiem( mniej więcej 10 minut na średnim ogniu), a następnie wlać całą zawartość patelni do Naszej fasolki.
3. Dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego, oraz wymieszaną ze szklanką zimnej wody zupę ogonową( można dodatkowo dodać 2 łyżki " Węgierskiej zupy gulaszowej" dla smaku).
4. Na 2 łyżkach oleju zasmażyć mąkę i wlać wszystko do garnka z fasolką.
5. Doprawić do smaku majerankiem, pieprzem oraz czerwoną papryką.
Całość gotować mniej więcej godzinę.
2. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę kiełbasę wraz z boczkiem( mniej więcej 10 minut na średnim ogniu), a następnie wlać całą zawartość patelni do Naszej fasolki.
3. Dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego, oraz wymieszaną ze szklanką zimnej wody zupę ogonową( można dodatkowo dodać 2 łyżki " Węgierskiej zupy gulaszowej" dla smaku).
4. Na 2 łyżkach oleju zasmażyć mąkę i wlać wszystko do garnka z fasolką.
5. Doprawić do smaku majerankiem, pieprzem oraz czerwoną papryką.
sezamka