inus_f

inus_f

Kucharz
[Przepisów: 18]

Fasolka po bretońsku na szybko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki i tani sposób na obiad.

Fasolka po bretońsku na szybko.

Składniki:

Fasolka po bretońsku na szybko.

 

  • 2 puszki białej fasoli
  • 15 dag boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
  • 30 dag kiełbasy np.śląskiej pokrojonej w kostkę
  • 1-2 cebule w zależności od wielkości pokrojone w kostkę
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyzka oleju roślinnego
  • majeranek, słodka papryka, sól, pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku na szybko.
Fasolę razem z zalewą wrzucamy do garnka i podgrzewać na małym ogniu. W miedzyczasie boczek, cebule i kiełbasę podsmażyc na oleju.Do podgrzanej fasoli dodać kiełbasę, boczek i cebulę, koncentrat pomidorowy, majeranek, paprykę, sól i pieprz. Podgotowac razem ok.10 minut podawać.
Smacznego.