Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku (prosty przepis)
Fasolę moczymy dzień wcześniej w zimnej wodzie. Przed gotowaniem dolewamy wody do fasoli kroimy cebulę w piórka wrzucamy 1-2 kostki rosołowe i gotujemy na małym ogniu, po zagotowaniu ścieramy marchewkę na tarce jarzynowej. Aby fasola szybciej zmiękła od czasu do czasu dolewamy zimnej wody do gotującej sie fasoli.
W międzyczasie kroimy kiełbasę w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy fasola jest już prawie gotowa, wrzucamy kiełbasę dodajemy 2-3 łyżeczki koncentratu i jeszcze chwile gotujemy, przyprawiamy a na koniec zaciągamy zasmażką i gotujemy jeszcze około 5 minut. I fasolka po bretońsku gotowa.
W międzyczasie kroimy kiełbasę w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy fasola jest już prawie gotowa, wrzucamy kiełbasę dodajemy 2-3 łyżeczki koncentratu i jeszcze chwile gotujemy, przyprawiamy a na koniec zaciągamy zasmażką i gotujemy jeszcze około 5 minut. I fasolka po bretońsku gotowa.
Barwa
....jestem w szoku....fasola nie "zdębieje" i nie będzie twarda????
blackbetty
nie fasola szybciej zmieknie, jest smaczna, zawsze tak robie - wody dolewamy gdy zupka sie gotuje, chwilę sie pogotuje i znowu możemy dolać
sezamka