hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Fasolka po bretońsku wg hathor5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Lekka fasolka po bretońsku a boczkiem i kiełbasą

Fasolka po bretońsku wg hathor5 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasolka po bretońsku wg hathor5

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku wg hathor5
Fasolę pozostawić na całą noc w wodzie. Rano wrzucić do większego garnka dorzucić obrane warzywa, sól i skrzydełka z kurczaka. Kiedy fasola zmięknie dodać koncentrat pomidorowy. Wyjąć warzywa, a kiedy ostygną zetrzeć i dołożyć do fasolki. Pokroić kiełbasę i boczek w kostkę i dołożyć do zupy. Zrobić zasmażkę: roztopić margarynę i wsypać mąkę, chwilę smażyć. Do zasmażki dodać trochę wywaru i całość wlać do garnka zamieszać. Doprawić pieprzem i ostrą papryką. I smacznego
Fasolka po bretońsku wg hathor5
Fasolka, kiełbaska, boczek i nic więcej