Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Fasolka po portugalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać jako przystawką do pieczonych mięs

Fasolka po portugalsku

Składniki:

Fasolka po portugalsku

 

  • 700 g szerokich strąków zielonej fasoli,
  • 2 cebule,
  • 4 duże pomidory
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 szczypty białego pieprzu,
  • 1 łyżka maki,
  • niewielka ilość octu winnego,
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki.

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po portugalsku
Fasolkę pokroić w paski, cebulę w talarki, obrane ze skórki pomidory na kawałki; wszystko podsmażyć na oliwie, zalać
przegotowaną wodą, posolić, popieprzyć, przykryć i dusić
przez 30 minut. Mąkę zmieszać z wodą, zagęścić warzywa, doprawić octem i posypać zieloną pietruszką.

Tagi:

mak fasolka