mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Fasolka po toskańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fasolka jest naprawdę smaczna, doskonale rozgrzewa, idealna na jesienny obiad:)

Fasolka po toskańsku

Składniki:

Fasolka po toskańsku

 

  • 4 zmielone ząbki czosnku
  • 1/3 szkl (90ml) oliwy
  • 450g pomidorów (u mnie przecier)
  • 8 liści świeżej szałwii (u mnie zioła-bazylia, oregano,lubczyk)
  • sól i pieprz
  • 1 puszka białej fasolki

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po toskańsku
Czosnek podsmażyć na oliwie, a kiedy nabierze złocistego koloru, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory (przecier pomidorowy), szałwię (lub zioła), sól i pieprz. Dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Gdy sos zacznie gęstnieć, dodać fasolkę i dusić jeszcze przez 15 minut. Podawać z chlebkiem.

Tagi:

zioła fasolka