CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Fasolka szparagowa inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka moja słodka wersja fasolki na maśle. Propozycja z wiórkami i cukrem kokosowym, do tego trochę startych prażonych pestek dyni.

Fasolka szparagowa inaczej

Składniki:

Fasolka szparagowa inaczej

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa inaczej
Żółtą fasolkę szparagową myjemy i obcinamy końcówki.

Gotujemy w wodzie z solą i cukrem około 15 minut, potem odcedzamy.

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wiórki kokosowe i zmielone prażone pestki dyni. Podsmażamy przez 2-3 min, aż wszystko delikatnie się zarumieni, wtedy dodajemy fasolkę i cukier kokosowy, wszystko mieszamy i podgrzewamy. Możemy podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.