Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa inaczej
Żółtą fasolkę szparagową myjemy i obcinamy końcówki.
Gotujemy w wodzie z solą i cukrem około 15 minut, potem odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wiórki kokosowe i zmielone prażone pestki dyni. Podsmażamy przez 2-3 min, aż wszystko delikatnie się zarumieni, wtedy dodajemy fasolkę i cukier kokosowy, wszystko mieszamy i podgrzewamy. Możemy podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.
Gotujemy w wodzie z solą i cukrem około 15 minut, potem odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wiórki kokosowe i zmielone prażone pestki dyni. Podsmażamy przez 2-3 min, aż wszystko delikatnie się zarumieni, wtedy dodajemy fasolkę i cukier kokosowy, wszystko mieszamy i podgrzewamy. Możemy podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.