Sposób przygotowania:
Rolady ze schabu
Schab osuszyć, umyć a następnie pokroić na centymetrowe plastry. Rozbić cienko tłuczkiem. Każdy plaster wysmarować musztardą.
Boczek wędzony, kiełbasę, ogórki kiszone pokroić w kostkę, włożyć do miski dodać obraną, pokrojoną cebule przyprawić pieprzem i solą oraz przyprawą do mies, dodać 2 łyżki musztardy i wymieszać do połączenia składników. Taki farsz ułożyć na plastrach schabowych.
Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub owinąć nitką kuchenną.
Rolady włożyć na rozgrzaną patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażyć pod przykryciem do miekkości, obracając i podlewając bulionem lub gorącą wodą.
Po upieczeniu nitkę kuchenną lub wykałaczkę usunąć.
Podawać do drugiego dania.
Boczek wędzony, kiełbasę, ogórki kiszone pokroić w kostkę, włożyć do miski dodać obraną, pokrojoną cebule przyprawić pieprzem i solą oraz przyprawą do mies, dodać 2 łyżki musztardy i wymieszać do połączenia składników. Taki farsz ułożyć na plastrach schabowych.
Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub owinąć nitką kuchenną.
Rolady włożyć na rozgrzaną patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażyć pod przykryciem do miekkości, obracając i podlewając bulionem lub gorącą wodą.
Po upieczeniu nitkę kuchenną lub wykałaczkę usunąć.
Podawać do drugiego dania.
gusia1000