Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Fasolka szparagowa na kwaśno - po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Inaczej niż tradycyjnie przyrządzona, bo na kwaśno i z sezamem.

Fasolka szparagowa na kwaśno - po polsku

Składniki:

Fasolka szparagowa na kwaśno - po polsku

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa na kwaśno - po polsku
Fasolkę oczyścić, pokroić na około 3 centymetrowe kawałki i ugotować w osolonym wrzątku. Odlać i wystudzić. Sezam lekko przeprażyć na 1/2 łyżeczki oleju W osobnym naczyniu wymieszać pozostały olej, sok z cytryny i sok ze zmiażdżonego czosnku. Polać tak przygotowanym sosem wyłożoną do salaterki fasolkę i dodać sezam. Wymieszać. Dekorować zielonymi gałązkami pietruszki.