Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Fasolka szparagowa panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fasolka ma delikatnie czosnkowy smak, jest smaczna z chrupiącą skórką.

Fasolka szparagowa panierowana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa panierowana

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa panierowana
Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i ugotować na pół miękko w wodzie z solą i posiekanym czosnkiem. Wyjąć z wody, osuszyć, przestudzić. Surowe jajka wlać do miski, dodać sos sojowy, wymieszać widelcem. Fasolkę panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąska.
Fasolka szparagowa panierowana
Oczyszczoną fasolkę ugotować na pół miękko
Fasolka szparagowa panierowana
Panierować w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej
Fasolka szparagowa panierowana
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor