bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Fasolka szparagowa po ateńsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

Fasolka szparagowa po ateńsku

Składniki:

Fasolka szparagowa po ateńsku

 

  • fasolki szparagowej (mrożonej), 10 dag cebuli, tłuszcz, 5 dag keczupu, natka pietruszki, sól, cukier, czosnek

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa po ateńsku
Fasolkę, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotować, odcedzić, pokrajać na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, połączyć z fasolką, keczupem i posiekaną natką pietruszki, po czym dusić przez kilka mi¬nut, a następnie doprawić do smaku.