kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Fasolka szparagowa po debreczyńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać,

Fasolka szparagowa po debreczyńsku

Składniki:

Fasolka szparagowa po debreczyńsku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa po debreczyńsku
Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4-5 cm, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 30 min. Bez przykrycia. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w paseczki razem z papryką, wymieszać z fasolką, pomidorami, śmietaną i przyprawami. Dusić 5 min. Często mieszając.

Tagi:

kielbasa