Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Fasolka szparagowa po francusku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięso ugotować w dwóch szklankach osolonej wody z listkiem laurowym, następnie

Fasolka szparagowa po francusku

Składniki:

Fasolka szparagowa po francusku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa po francusku
Mięso ugotować w dwóch szklankach osolonej wody z listkiem laurowym, następnie wyjąć je, wystudzić, oddzielić od kości i pokroić w grubsze kawałki. W przecedzonym przez sitko wywarze z mięsa ugotować fasolkę. Pod koniec gotowania włożyć mięso, przyprawić pieprzem i gotować jeszcze 5-10 min. Z mąki Oliwy zrobić zasmażkę, dodać ją do fasolki i zagotować. Podawać z ziemniakami.