BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Fasolka szparagowa w bułce tartej z dodatkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam pyszną młodą fasolkę szparagową z młodymi ziemniaczkami oraz sadzonym jajkiem podanym na ziemniaczkach.

Fasolka szparagowa w bułce tartej z dodatkami

Składniki:

Fasolka szparagowa w bułce tartej z dodatkami

 

 

  • dodatkowo ;
  • sól i pieprz do smaku,
  • ugotowane ziemniaczki około 1,5 kg,
  • jajka sadzone w zależności od potrzeb,

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w bułce tartej z dodatkami
Z fasolki odciąć końcówki i dokładnie ją wypłukać.

Następnie przełożyć do garnka i zalać zimną wodą dodając łyżeczkę soli. 

Doprowadzić do zagotowania i gotować pod przykryciem ok. 15- 20 minut, a najlepiej do miękkości fasolki.

Ugotowaną fasolkę odcedzić.

Na patelni roztopić masło, dodać bułkę tartą i smażyć aż bułka lekko się przyrumieni.

Włożyć fasolkę doprawiając solą i lekko pieprzem według swojego smaku. 

Wymieszać, aby fasolka połączyła sie z bułką tartą. 

Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniaczkami ( ziemniaki w całości malutkie ) oraz z sadzonym jajkiem podanym na ziemniaczkach.