Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa w bułce tartej z dodatkami
Z fasolki odciąć końcówki i dokładnie ją wypłukać.
Następnie przełożyć do garnka i zalać zimną wodą dodając łyżeczkę soli.
Doprowadzić do zagotowania i gotować pod przykryciem ok. 15- 20 minut, a najlepiej do miękkości fasolki.
Ugotowaną fasolkę odcedzić.
Na patelni roztopić masło, dodać bułkę tartą i smażyć aż bułka lekko się przyrumieni.
Włożyć fasolkę doprawiając solą i lekko pieprzem według swojego smaku.
Wymieszać, aby fasolka połączyła sie z bułką tartą.
Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniaczkami ( ziemniaki w całości malutkie ) oraz z sadzonym jajkiem podanym na ziemniaczkach.
Następnie przełożyć do garnka i zalać zimną wodą dodając łyżeczkę soli.
Doprowadzić do zagotowania i gotować pod przykryciem ok. 15- 20 minut, a najlepiej do miękkości fasolki.
Ugotowaną fasolkę odcedzić.
Na patelni roztopić masło, dodać bułkę tartą i smażyć aż bułka lekko się przyrumieni.
Włożyć fasolkę doprawiając solą i lekko pieprzem według swojego smaku.
Wymieszać, aby fasolka połączyła sie z bułką tartą.
Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniaczkami ( ziemniaki w całości malutkie ) oraz z sadzonym jajkiem podanym na ziemniaczkach.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Nam bardzo smakuje.;)