Sposób przygotowania:
Wołowina w sosie własnym z fasolką szparagową
1. Mięso umyć, osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić w sporą kostkę, obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony. Gdy mięso się smaży doprawić je przyprawą do wołowiny, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem (sporą ilością).
2. Zalać wodą tak by przykryła całość, dolać wina, wrzucić kapary. Dusić na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny od czasu do czasu mieszając (do miękkości mięsa). Jeżeli woda wyparowuje należy ją uzupełnić.
3. Gdy mięso będzie miękkie wrzucić obraną i pokrojoną na pół lub trzy części fasolkę. Gotować przez około 15 minut do miękkości fasoli.
4. Sos doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Dokładnie wymieszać. Łyżkę skrobi wymieszać z odrobiną wody, i ciągle mieszając zawartość garnka wlać do sosu. Całość zagotować. Smacznego!
2. Zalać wodą tak by przykryła całość, dolać wina, wrzucić kapary. Dusić na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny od czasu do czasu mieszając (do miękkości mięsa). Jeżeli woda wyparowuje należy ją uzupełnić.
3. Gdy mięso będzie miękkie wrzucić obraną i pokrojoną na pół lub trzy części fasolkę. Gotować przez około 15 minut do miękkości fasoli.
4. Sos doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Dokładnie wymieszać. Łyżkę skrobi wymieszać z odrobiną wody, i ciągle mieszając zawartość garnka wlać do sosu. Całość zagotować. Smacznego!