Sposób przygotowania:
Zupa rzodkiewkowaEtap 1
Pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić.
Marchewkę obrać, pokroić w ćwierć plasterki. Warzywa wrzucić na rozgrzany w garnku olej.
Podsmażać razem kilka minut często mieszając.
Etap 2
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Rzodkiewki oczyścić z liści i korzonków, umyć, pokroić na mniejsze kawałki.
Etap 3
Ziemniaki i rzodkiewki dodać do warzyw w garnku, jeszcze kilka minut razem podsmażać.
Podsmażone warzywa zalać bulionem, dodać trochę pieprzu i pomidory suszone. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Etap 4
Do zupy dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Pogotować jeszcze 2-3 minuty.
Etap 5
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Magdalena88
Jagodowa