VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Fasolka szparagowa z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fasolka szparagowa jest znakomitym dodatkiem do obiadu, ale również jako danie na kolację. Często gości na moim stole.

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Składniki:

Fasolka szparagowa z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z bułką tartą
Fasolkę szparagową myjemy i wrzucamy do delikatnie osolonej wody. Gotujemy do miękkości (około 12 minut). Odsączamy i studzimy. Do miski wbijamy jajka, rozkłócamy , przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy fasolkę i wszystko dokładnie mieszamy. Posypujemy bułka tartą i smażymy na gorącej patelni z odrobiną oleju.