Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z kukurydzą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Fasolka szparagowa z kukurydzą, marchewką i kalafiorem to bardzo smaczny dodatek na ciepło do dania z mięsem.

Fasolka szparagowa z kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z kukurydzą

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z kukurydzą
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić na kawałki. Obraną marchewkę pokroić w krążki i razem z kalafiorem gotować w wodzie z dodatkiem soli przez kilka minut, osączyć. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać fasolkę, osączoną z zalewy kukurydzę, podzielony na małe różyczki kalafior i marchewkę. Doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym, wymieszać i podgrzać.
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie i osączyć
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Pokrojoną marchewkę i kalafior gotować przez kilka minut
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę dodać fasolkę i kukurydzę
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Połączyć z pozostałymi składnikami doprawić do smaku podgrzać