Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do fasolki z marchewką można dodać ugotowane róże kalafiora.

Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić. Marchewkę obrać, pokroić w krążki i razem z fasolką ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cukinię obrać, pokroić w pół krążki i oddzielnie ugotować w wodzie z dodatkiem soli i szczypty kwasku cytrynowego. Na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą, delikatnie podsmażyć. Następnie dodać odcedzoną z wody cukinię i fasolkę z marchewką. Wszystko razem wymieszać i smażyć przez chwilę, lekko zrumienić.
Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią
Marchew i fasolkę można gotować razem natomiast cukinię oddzielnie.
Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią
Warzywa razem wymieszać i podsmażyć na złoty kolor.