wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Fasolka szparagowa z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniała i posiadająca wiele witamin fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa z masłem

Składniki:

Fasolka szparagowa z masłem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z masłem
Z fasoli jeśli trzeba, ściągnąc włukna, odciąc końce strąków. Fasolke starannie umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować do miękkości. Odcedzić, połączyć w garnku z masłem, (wymieszać przez potrząsenie garnkiem), wyłożyć do salaterki i posypać zrumienioną bułeczka. Podawać jako samodzielną potrawę lub jak dodatek do mięsa lub obsmażonych wędlin (kiełbasy, mortadeli) lub podać z jajami sadzonymi lub jajecznicą.