Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Fasolka szparagowa z papryką i dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fasolka z dynią to delikatny i smaczny dodatek.

Fasolka szparagowa z papryką i dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z papryką i dynią

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z papryką i dynią
Fasolkę oczyścić, opłukać, pokroić i ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Paprykę i dynię umyć, usunąć miąższ z nasionami. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, wsypać pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć około 5 minut. Do pół miękkiej papryki dodać pokrojoną dynię i usmażyć do miękkości. Połączyć z ugotowaną fasolką, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, podgrzać. Wyłożyć do miseczki, polać usmażoną bułką tartą z resztą masła.
Fasolka szparagowa z papryką i dynią
Przygotować wszystkie potrzebne produkty
Fasolka szparagowa z papryką i dynią
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę
Fasolka szparagowa z papryką i dynią
Do pół miękkiej papryki wsypać pokrojoną dynię
Fasolka szparagowa z papryką i dynią
Podsmażyć połączyć z fasolką i doprawić do smaku