Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z pieczarkami 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fasolka szparagowa z pieczarkami to super dodatek do obiadu.

Fasolka szparagowa z pieczarkami 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z pieczarkami 4

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z pieczarkami 4
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie do podsmażonych pieczarek wsypać ugotowaną, pokrojoną fasolkę szparagową, oprószyć bułką tartą, wymieszać i delikatnie zrumienić. Podawać jako dodatek do obiadu.
Fasolka szparagowa z pieczarkami 4
Oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonej wodzie
Fasolka szparagowa z pieczarkami 4
Pokrojone pieczarki podsmażyć na rozgrzanym maśle
Fasolka szparagowa z pieczarkami 4
Do podsmażonych pieczarek wsypać fasolkę
Fasolka szparagowa z pieczarkami 4
Oprószyć bułką tartą i delikatnie zrumienić