Wiech

Wiech

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Fasolka szparagowa z wędzonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekkie, ale treściwe drugie danie. Fasolka szparagowa i resztki z lodówki (znowu recycling?). Wykorzystałem resztki wędzonej szynki

Fasolka szparagowa z wędzonką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasolka szparagowa z wędzonką

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z wędzonką
Fasolkę obierz,umyj i zalej w garnku osolonym lekko wrzątkiem. Gotuj ok.5 - 7 minut. Na patelni podsmaż na oliwie boczek lub inną wędlinę pokrojoną w kostkę. Dołóż do niej odcedzoną fasolkę i smaż, aż się lekko zrumieni. Powinna być jeszcze nieco twarda. Podawaj posypane obficie zieleniną (koperkiem lub szczypiorkiem).
Fasolka szparagowa z wędzonką
Obraną i umytą fasolkę podgotuj, a następnie usmaż z wędliną.