Sposób przygotowania:
Fasolka w cieście
Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie. Pilnujemy by się nie przegotowała. Wyjmujemy z wody i osączamy.
Jajka wybijamy i łączymy wodą albo mlekiem, roztrzepujemy i dodajemy mąkę i trochę soli. Mieszamy wszystko na gładkie ciasto. Powinno być gęste.
Kładziemy po kilka fasolek do ciasta, wyjmujemy i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Osączamy na papierowym ręczniku.
Jajka wybijamy i łączymy wodą albo mlekiem, roztrzepujemy i dodajemy mąkę i trochę soli. Mieszamy wszystko na gładkie ciasto. Powinno być gęste.
Kładziemy po kilka fasolek do ciasta, wyjmujemy i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Osączamy na papierowym ręczniku.