katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Fasolka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna fasolka podana trochę inaczej. Dobra z ulubionym sosem albo podana bez dodatków jako przegryzka.

Fasolka w cieście

Składniki:

Fasolka w cieście

 

Sposób przygotowania:

Fasolka w cieście
Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie. Pilnujemy by się nie przegotowała. Wyjmujemy z wody i osączamy.

Jajka wybijamy i łączymy wodą albo mlekiem, roztrzepujemy i dodajemy mąkę i trochę soli. Mieszamy wszystko na gładkie ciasto. Powinno być gęste.

Kładziemy po kilka fasolek do ciasta, wyjmujemy i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Osączamy na papierowym ręczniku.