Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa w ciescie
Ugotować na parze fasolkę . Odcedzić i przestudzić .
Zrobić ciasto .Zmiksować piwo, jajko, mleko z mąką , sól i pieprz . Wymieszać i odstawić na 15 minut .
Oczyścić zioła. Umyć . Osuszyć i pokroić drobno.
Zmieszać ciasto z ziołami.
W woku rozgrzać olej .
Fasolki maczać w cieście i wkładać na gorący olej . Smażyć na rumiano obracając. Wyjmować łyżką cedzakową i odsączyć z tłuszczu .
Podawać ciepłe chrupiące .
A nazwa podobno wywodzi sie z tego , ze usmażone wyglądają jak malutkie rybki często smażone w ten sposób w Portugalii .
Zrobić ciasto .Zmiksować piwo, jajko, mleko z mąką , sól i pieprz . Wymieszać i odstawić na 15 minut .
Oczyścić zioła. Umyć . Osuszyć i pokroić drobno.
Zmieszać ciasto z ziołami.
W woku rozgrzać olej .
Fasolki maczać w cieście i wkładać na gorący olej . Smażyć na rumiano obracając. Wyjmować łyżką cedzakową i odsączyć z tłuszczu .
Podawać ciepłe chrupiące .
A nazwa podobno wywodzi sie z tego , ze usmażone wyglądają jak malutkie rybki często smażone w ten sposób w Portugalii .
elzbieta8960
marietta
Natala1210