Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Fasolka w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gdy nie ma w zimie pomysłu na obiad to taki słoik rozwiązuje problem.

Fasolka w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasolka w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Fasolka w sosie pomidorowym
Fasolki myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na pół. Wielki garnek wypełniamy do 3/4 wodą, zagotowujemy, wrzucamy 1 łyżkę cukru i fasolkę. Gotujemy 15 minut i odcedzamy. Marchewkę i cebulę obieramy i myjemy. Do drugiego wielkiego garnka wlewamy olej i na gorący już tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę. Dusimy 10 minut i dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę. Dusimy kolejne 15 minut. Następnie dodajemy fasolkę, przecier, liście laurowe, pozostałe 4 łyżki cukru, sól, ocet i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i dusimy razem 15 minut. Jeszcze gorącą potrawę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut. Przed podaniem najlepiej wylać zawartość słoika na patelnię i podawać jako gorący dodatek do kaszy.
Fasolka w sosie pomidorowym
Zbliżenie.