aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Fasolka zasmażana w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Inna wersja smażonej fasolki szparagowej. Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale jest naprawdę smaczna.

Fasolka zasmażana w śmietanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka zasmażana w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Fasolka zasmażana w śmietanie
Z fasolki odcinamy końce, myjemy i wkładamy ją do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. W międzyczasie do rondla kroimy w piórka cebule. Doprawiamy solą i chwilę smażymy. W kubku rozrabiamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody. Zalewamy nią przesmażoną cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem Magi i czubrycą. Całość mieszamy i dusimy 5 minut. Na koniec do naszej zasmażki wkładamy odcedzoną fasolkę. Dokładnie mieszamy i dusimy 3 minuty. Tak przygotowana fasolka szparagowa najlepsza jest podana na ciepło.
Fasolka zasmażana w śmietanie
Fasolkę gotujemy do miękkości, a w drugim rondlu smażymy cebule.
Fasolka zasmażana w śmietanie
Cebule zalewamy śmietaną z mąką, doprawiamy przyprawami i chwilę gotujemy zasmażkę.
Fasolka zasmażana w śmietanie
Następnie dodajemy ugotowaną i odsączoną fasolkę.
Fasolka zasmażana w śmietanie
Dokładnie mieszamy ją z zasmażką-sosem.