Sposób przygotowania:
Fasolka zupełnie nie po bretońsku
Ziemniaki obrać , umyć , pokroić w kostkę. Ułożyć w szybkowarze. Dołożyć pokrojoną w pół plasterki białą kiełbasę . Zalać 1/2 szklanki wody. Wrzucić lubczyk . Zamknąć szybkowar i gotować od uszczelnienia 5 minut. Cebulkę zalać odrobiną gorącej wody. Otworzyć szybkowar. Wyjąć lubczyk. Dużą fasolkę odcedzić z zalewy , drobną zostawić w sosie. Dołożyć obie fasolki, koncentrat i prażoną cebulkę do garnka z ziemniakami Dołożyć obie fasolki, koncentrat i prażoną cebulkę . Dusić 5 minut. Doprawić do smaku majerankiem, cukrem, pieprzem i solą . Podawać posypany natką pietruszki. * tego typu potrawy najsmaczniejsze są gdy się je ugotuje a potem zostawi do ostygnięcia pod przykryciem , a przed podaniem ponownie podgrzeje ** oczywiście wcale nie trzeba robić w szybkowarze - gotujemy wtedy ziemniaki normalnie , odcedzamy, dodajemy kiełbasę , fasolki i cebulkę