Sposób przygotowania:
Fasolowe czekoladki.
Fasolę płuczemy i zalewamy ciepłą wodę dzień wcześniej. To skróci nam czas gotowania. Następnego dnia gotujemy do miękkości. Miękkie nasiona odcedzamy, studzimy a następnie miksujemy razem z kakao. W gorącej fasoli kakao się zaparzy i jego smak będzie bardziej intensywny. Teraz uwaga dotycząca mleka w proszku. W przepisie który miałam nie było go, ale sama fasola z dodatkami ma lekko szorstką konsystencję ( takie moje odczucie) a mleko w proszku ją łagodzi. Dodajemy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy. Dłońmi zwilżonymi wodą formujemy kulki wielkości orzecha.Obtaczamy co tam nam smakuje i smacznego... To jest wersja dietetyczna, ale można ją wzbogacić bakaliami lub pokruszonymi ciastkami.
marietta
Ela Dz
Niepozorne w składzie, a powalające w smaku.