Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Schabowe z młodą kapustką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe pod pierzynką z młodej kapusty, proste i szybkie danie w niecodziennym wydaniu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników. Nikt nie przejdzie obok tych kotletów obojętnie.

Schabowe z młodą kapustką

Składniki:

Schabowe z młodą kapustką

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z młodą kapustką

I

Schabowe z młodą kapustką
Przygotowanie mięsa na kotlety, Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy, panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu kotlety układam na półmisku.

II

Schabowe z młodą kapustką
Przygotowanie warzyw, cebulę, czosnek, kapustę, paprykę, kroimy,, doprawiamy, dodaję serki. czosnek

2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do warzywa dodaję drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojoną w małe paseczki paprykę, smażę mieszając około 20 minut. Następnie doprawiam pieprzem, solą, wlewam ocet i na koniec dodaję serki topione. Smażę do chwili rozpuszczenia się serków.

III

4. Warzywa nakładam na każdy kotlet schabowy i podaję. Można przed podaniem jeszcze rozgrzać w piekarniku.
5. Gotowe.
6. Smacznego.