BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1516]

Schaboszczaki - roladki schabowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moje dzisiejsze schaboszczaki to rolady ze schabu, w środku pieczarki, papryka czerwona, cebula, kiełbasa biała oraz ser mozzarella. Roladki bardzo smaczne. Mięsko delikatne i kruche.

Schaboszczaki - roladki schabowe Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Schaboszczaki - roladki schabowe

 

  • Schabowe kotlety 2,
  • cebula 1,
  • papryka czerwona 1,
  • pieczarki 250 g,
  • sól i pieprz do smaku,
  • musztarda 2 łyżki,
  • ser mozzarella 100 g,
  • kiełbasa biała 1 szt,
  • Dodatkowo;
  • mąka do obtoczenia,
  • jajka 2 ,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Schaboszczaki - roladki schabowe
Kotlety schabowe rozbić na duży płat, oprószyć solą i pieprzem, posmarować delikatnie musztardą. Cebulę obrać , pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do zeszklenia.

Do podsmażonej cebuli dodać oczyszczone, pokrojone drobno pieczarki oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną paprykę czerwoną. Podsmażyć do miękkości warzyw.

Farsz rozłożyć na przygotowanych płatach na wierzchu ułożyć kawałki sera mozzarelli. Zwinąć ciasno w roladę,obtoczyć w mące, panierować w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Schaboszczaki - roladki schabowe
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać oczyszczone pokrojone pieczarki oraz pokrojoną białą kiełbasę
Schaboszczaki - roladki schabowe
Schabowe rozbić na większy płat, oprószyć solą i pieprzem następnie posmarować musztardą
Schaboszczaki - roladki schabowe
Na każdym płacie rozłożyć podsmażone pieczarki z cebulą oraz kiełbasą, zwinąć w roladę
Schaboszczaki - roladki schabowe
Obtoczyć w mące następnie w jajku i bułce tartej
Schaboszczaki - roladki schabowe
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony
Schaboszczaki - roladki schabowe
Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką