Sposób przygotowania:
Schaboszczaki - roladki schabowe
Kotlety schabowe rozbić na duży płat, oprószyć solą i pieprzem, posmarować delikatnie musztardą. Cebulę obrać , pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do zeszklenia.
Do podsmażonej cebuli dodać oczyszczone, pokrojone drobno pieczarki oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną paprykę czerwoną. Podsmażyć do miękkości warzyw.
Farsz rozłożyć na przygotowanych płatach na wierzchu ułożyć kawałki sera mozzarelli. Zwinąć ciasno w roladę,obtoczyć w mące, panierować w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Do podsmażonej cebuli dodać oczyszczone, pokrojone drobno pieczarki oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną paprykę czerwoną. Podsmażyć do miękkości warzyw.
Farsz rozłożyć na przygotowanych płatach na wierzchu ułożyć kawałki sera mozzarelli. Zwinąć ciasno w roladę,obtoczyć w mące, panierować w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
Będzie mi miło.
Dziękuje.;)