nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Faszerowana cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny pomysł na danie główne lub przystawkę. Potrawę bardzo szybko się przygotowuje i znakomicie smakuje.

Faszerowana cukinia

Składniki:

Faszerowana cukinia

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana cukinia

ETAP 1:

Faszerowana cukinia
Wydrążone cukinie gotowe do faszerowania.

Dobrze umyj, przekrój na pół i wydrąż miąższ ze środka cukinii.

ETAP 2:

Faszerowana cukinia
Składniki potrzebne na farsz do cukinii.

Pokrój wydrążony miąższ cukinii na mniejsze kawałki, dodaj jajko, ser, bułkę tartą, przyprawy.

Paprykę pokrój w kostkę, filet z kurczaka pokrój w kostkę. Wszystko włóż do miski.

ETAP 3:

Faszerowana cukinia
Cukinie nafaszerowane papryką, serem i kurczakiem

Wymieszaj dokładnie farsz i włóż w wydrążone cukinie. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut.