Sposób przygotowania:
Faszerowana cukinia
Ugotować ryż z warzywami. Cebulę obrać i pokroić na niewielka kostkę. Pieczarki obrać i pokroić na półplasterki. Kiełbasę pokroić na średnią kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebule i zeszklić. Dodać pieczarki, chwilę smażyć i wrzucić kiełbasę. Wszystko razem usmażyć i doprawić solą oraz pieprzem.
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć środek z pestkami. Najlepiej użyć do tego łyżki. środek cukinii posypać ostrą papryka i curry.
Ryż wymieszać ze wszystkim co usmażyliśmy. Faszerować cukinie. Zawinąć je niezbyt szczelnie w folię aluminiową. Ułożyć na blaszce i piec około 30-40 minut w temp. 200 stopni C.
Wyjąć posypać startym serem i chwile zapiekać, aż ser się rozpuści.
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć środek z pestkami. Najlepiej użyć do tego łyżki. środek cukinii posypać ostrą papryka i curry.
Ryż wymieszać ze wszystkim co usmażyliśmy. Faszerować cukinie. Zawinąć je niezbyt szczelnie w folię aluminiową. Ułożyć na blaszce i piec około 30-40 minut w temp. 200 stopni C.
Wyjąć posypać startym serem i chwile zapiekać, aż ser się rozpuści.