Sposób przygotowania:
Faszerowane cukinie
Cukinię umyć i osuszyć. Rozkroić na pół i łyżeczką wydrążyć miąższ. Oprószyć solą i tymiankiem. Indyka pokroić w małą kostkę. Por pokroić w cienkie krążki. Skrobaczką do warzyw marchewkę pokroić na cieniutkie paseczki. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić indyka. Podsmażyć 5 minut i dodać warzywa. Podlać 2-3 łyżkami i dusić kolejne 5 minut. Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia. Zawartość patelni przełożyć na połówki cukinii. Ser pokroić w malutką kostkę i wymieszać z koncentratem. Rozsmarować na wierzchu każdej z połówek cukinii. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 20-25 minut. Smacznego!
weronikaS