paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Faszerowana cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna cukinia faszerowana tuńczykiem, pieczarkami i pomidorem. Zapiekana, to bardzo syte danie i szybkie do zrobienia.

Faszerowana cukinia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowana cukinia

 

  • cukinia 1 sztuka
  • pieczarki 5 dag
  • pomidor 1 sztuka
  • cebula 1 mała sztuka
  • natka 0,5 pęczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • masło 1 łyżka
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • ketchup 2 łyżki
  • ser żółty 1 plaster
  • oregano do smaku

Sposób przygotowania:

Faszerowana cukinia
Cukinię myjemy przekrawamy na pół. Wydrążamy środek. Pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę smażymy na maśle.

Pomidora bez skórki kroimy w kostkę łączymy z pieczarkami i doprawiamy do smaku. Dodajemy tuńczyka oraz posiekaną natkę i ketchup. Razem mieszamy wszystkie składniki farszu.

Nadziewamy cukinie farszem.

Piec 25 minut w temp 180 stopni.
Faszerowana cukinia
Pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę smażymy na maśle
Faszerowana cukinia
Pomidora bez skórki kroimy w kostkę łączymy z pieczarkami i doprawiamy do smaku.
Faszerowana cukinia
Dodajemy tuńczyka oraz posiekaną natkę i ketchup. Razem mieszamy
Faszerowana cukinia
Nadziewamy cukinie farszem. Piec 25 minut w temp 180 stopni.