Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana fasolką i pieczarkami
Woreczek z mieszanką ryżową gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
W międzyczasie cukinię myjemy i osuszamy z wody. Kroimy na pół i wydrążamy ze środka miąższ. Fasolę przekładamy na cedzak i odsączamy. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki.
Na rozgrzanym oleju przesmażmy pokrojone warzywa i pieczarki. Do miski wkładamy wszystkie składniki na farsz i mieszamy. Faszerujemy cukinię i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Po tym czasie posypujemy serem i zapiekamy kolejne 5 minut.
W międzyczasie cukinię myjemy i osuszamy z wody. Kroimy na pół i wydrążamy ze środka miąższ. Fasolę przekładamy na cedzak i odsączamy. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki.
Na rozgrzanym oleju przesmażmy pokrojone warzywa i pieczarki. Do miski wkładamy wszystkie składniki na farsz i mieszamy. Faszerujemy cukinię i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Po tym czasie posypujemy serem i zapiekamy kolejne 5 minut.