Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Faszerowana czerwona papryczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

suuuuuuuuuuper sprawa ^^ i bosko smakuje.

Faszerowana czerwona papryczka

Składniki:

Faszerowana czerwona papryczka

 

  • 2 sztuki papryka czerwona świeża,
  • 0,5 sztuki cebula biała,
  • 15-20 dkg mięso mielone,
  • 1 sztuka jajko kurze,
  • 10 sztuk ziemniaki,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana czerwona papryczka
Cebulkę siekamy na drobno i wrzucamy do miseczki razem z mięsem mielonym , jajkiem oraz przyprawami sól i pieprz.
Odstawiamy na chwilę do przeżarcia i za ten czas obieramy i nastawiamy ziemniaczki.
W tym samym czacie płuczemy papryki i odkrawamy ich górna część jakieś 3-4-5cm tak jak się ukroi ^^ , wyjmujemy pestki i nakładamy mięso mielone .

Do naczynia żaroodpornego wlewamy dosłownie odrobinę oleju tylko tak dla smaku i polewamy troszeczkę paprykę.
Nastawiamy piekarnik na 200stopni a później zmniejszamy na 100stopni i pieczemy około 30 min :)
Podajemy na ciepło ...

Smaczniastego życzę !