lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Faszerowana dynia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

świetne danie z małych dyń

Faszerowana dynia

Składniki:

Faszerowana dynia

 

  • 5 małych dyń
  • 2 cebule
  • 40 dag kabanosów
  • pęczek dymki
  • 15 dag pomidorków
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag kaszy jęczmiennej
  • 250 ml bulionu drobiowego
  • majeranek
  • łyżka masła
  • 2 łyżki zasmażki

Sposób przygotowania:

Faszerowana dynia
Z 4 dyń odetnij czapeczki i wydrąż z nich pestk piecz je w piekarniku przez 20 minut po 15 min przykryj je czapeczkami. Z piątej dyni pokrój miąższ w kosteczkę. Cebule pokrój w kostkę a pomidorki na pół.pokrojone kabanosy podsmaż na patelnie wsyp kasze zarumień wlej szklanke bulionu i zagotuj dodaj dymke pomidory i dynie przypraw solą i pieprzem możesz także majerankiem. cebule zeszklij na maśle dodaj do kaszy.Wymieszaj z kabanosami dodaj zasmażke a gotowym farszem napełnij dynie.