gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 848]

Faszerowana i zapiekana papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo dobre połączenie składników i wszystko podane w pysznej papryce. Polecam wypróbować, naprawdę warto.

Faszerowana i zapiekana papryka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowana i zapiekana papryka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana i zapiekana papryka
Paprykę przekroić wzdłuż i wykroić z niej miąższ. Następnie 1/3 drugiej czerwonej papryki pokroić w kostkę, tak samo pokroić w kostkę paprykę żółtą.

Pieczarki marynowane pokroić w mniejsze kawałki, dodać do miski z pokrojonymi paprykami, całość posypać poszatkowanym szczypiorkiem i dodać trochę bułki tartej. Wymieszać. Faszerować połówki papryk.

Posypać odrobiną bułki tartej i zapiekać na patelni.
Faszerowana i zapiekana papryka
Papryki pokroić w kosteczkę i wymieszać.
Faszerowana i zapiekana papryka
Dodać poszatkowany szczypiorek i pokrojoną paprykę marynowaną
Faszerowana i zapiekana papryka
Wmieszać trochę bułki tartej, całość wymieszać i faszerować połówki papryk.
Faszerowana i zapiekana papryka
Na koniec papryki odwrócić i smażyć na patelni.

Tagi:

tarta papryka