PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Faszerowana papryka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre jako przekąska oraz jako danie na obiad:)

Faszerowana papryka.

Składniki:

Faszerowana papryka.

 

  • 2 średnie papryki czerwone
  • 100 gram mięsa mielonego
  • olej do smażenia
  • ser żółty tarowany około 4 łyżki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka przyprawy do pizzy
  • 1 mała cebula
  • pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka.
Z papryki odcinamy jej kapelusiki i wydrążamy gniazda nasienne. Na patelnie wlewamy olej, wrzucamy na niego posiekaną w kostkę cebule i gdy się usmaży dodajemy mięso mielone. Solimy je i pieprzymy i smażymy nadal. Dodajemy przyprawę do pizzy i pietruszkę(ilość w zależności od gustu). nasz warsz wrzucamy do środka papryki do samych brzegów papryki i posypujemy wierzch serem, nakrywając potem całą paprykę kapturkiem. Pieczemy 15 min w temp. 150 stopni:)