nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Faszerowana papryka po wegetariańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tym razem wegetariański pomysł na faszerowaną paprykę. Quinoa jest nie tylko smaczna ale i zdrowa a w połączeniu z pieczarkami smakuje wyśmienicie.

Faszerowana papryka po wegetariańsku

Składniki:

Faszerowana papryka po wegetariańsku

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka po wegetariańsku

ETAP 1:

Faszerowana papryka po wegetariańsku
Umyte i przekrojone papryki gotowe do faszerowania

Papryki umyj, przetnij na pół i usuń z nich gniazda nasienne. Wstaw do piekarnika na 15 minut ( w temperaturze 180 stopni) aby zmiękły.

ETAP 2:

Faszerowana papryka po wegetariańsku
Przygotowywanie kaszy quinoa potrzebnej do farszu

Kaszę quinoa ugotuj ściśle według przepisu na opakowaniu producenta.

ETAP 3:

Faszerowana papryka po wegetariańsku
Podsmażanie pieczarek i cebuli na patelni.

Pieczarki i cebulę pokrój na kawałki i podsmaż na patelni.

ETAP 4:

Faszerowana papryka po wegetariańsku
Dokładne mieszanie quinoa z pozostałymi składnikami

Wymieszaj quinoa z podsmażonymi pieczarkami, posiekanym szczypiorkiem i przyprawami.

ETAP 5:

Faszerowana papryka po wegetariańsku
Papryki przygotowane do pieczenia w piekarniku.

Faszeruj papryki a górę posyp serem. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.