Sposób przygotowania:
Faszerowana papryka
Ryż przełożyć do miseczki dodać jajo, zmieloną pierś z kurczaka, drobno posiekaną cebulkę, przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy. Z papryk ścinamy wierzch a ze środka usuwamy gniazda nasienne.
Papryki nadziewamy przyszykowanym farszem i ustawiamy w garnku jedna obok drugiej. Zalewamy niecałą szklanką wody , wrzucamy kostkę i dusimy pod przykryciem ok. 30 min.
Pod koniec zaciągamy mąką wymieszaną ze śmietaną i zagotowujemy by zgęstniało , posypujemy koperkiem.
Papryki nadziewamy przyszykowanym farszem i ustawiamy w garnku jedna obok drugiej. Zalewamy niecałą szklanką wody , wrzucamy kostkę i dusimy pod przykryciem ok. 30 min.
Pod koniec zaciągamy mąką wymieszaną ze śmietaną i zagotowujemy by zgęstniało , posypujemy koperkiem.